X
25 نوامبر

مگ آیفوم: ژل رویال چیست؟ ژل رویال چگونه تولید می شود؟ چقدر در خصوص فرایند تولید ژل رویال اطلاعات دارید؟ همراه ما باشید.

  • ژل رویال

ژل رویال از مهم ترین فراورده های زنبور عسل در کنار گرده گل و عسل است که دارای خواص درمانی بی شماری است.

ژل رویال با نام های دیگری مانند ژل سلطنتی، شاه انگیین، رویال ژل، ژل زنبور عسل نیز شناخته شده است.

ژل رویال برای تغذیه لاروها ( نوزادان زنبور) و به عنوان غذای ملکه زنبور توسط زنبور عسل تولید می شود.

لاروها ۳ روز از رویال تغذیه می کنند و به زنبور کارگرد تبدیل می شوند اما لاورهایی که ۵ روز از ژل رویال تغذیه می کند تبدیل به ملکه می شوند. به لحاظ جثه ۴۳ درصد بزرگتر و از نظر وزنی ۶۰ درصد سنگین تر می شوند.

زنبور ملکه تا آخر عمر از رویال تغذیه می کند و در فصول تخم ریزی در طول روز ۲۰۰۰ تخم می گذارد. عمر زنبور کارگرد نهایتا ۶۰ روز است اما عمر زنبور ملکه ۷ سال است.

مطلب پیشنهادی  خواص خاکشیر برای درمان گرمازدگی | درمان سنگ کلیه و مجاری اداری با خاکشیر

علت آن هم تغذیه ملکه با رویال است.

ژل رویال چیست؟ ژل رویال چگونه تولید می شود؟

  • فرایند تولید ژل رویال

ژل رویال ماده ای چسبناک ، کرم رنگ و ژلاتینی است که از غدد حلقی زنبوران کارگر جوان ۳ تا ۱۱ روز که مسئول پرورش لاورها هستند ترشح می شوند و در شاخون‌هایی که در کندو وجود دارد ذخیره می‌شود.

منبع تولید ژل رویال شهد یا عسل نیست بلکه گرده گل عامل اصلی تولید ژل رویال است و زنبور با مصرف گرده گل و فعل و انفعالاتی که روی آن انجام می‌دهد رویال ژل تولید می‌کند.

می توان نوزدان یک روزه را در شاخون‌ها قرار داد و زنبوران کارگر جوان را تحریک کرد تا در این سلول‌ها ژل رویال تخلیه کنند. پس از گذشت ۷۲ ساعت بیشترین ژل در این سلول‌ها ذخیره شده و زنبوردار بعد از برداشتن لاروها، ژل رویال را داخل ظرف مخصوص ریخته و آن را ذخیره می‌کند.

بهترین زمان برای تولید ژل رویال فصل بهار است. در این فصل حجم گرده گل بسیار افزایش میابد در نتیجه شرایط برای تولید ژل رویال بیش از پیش فراهم است.

مطلب پیشنهادی  چقدر با خواص درمانی نعنا آشنا هستید؟

طعم ورنگ ژل رویال چگونه است.

ژل رویال رنگی سفید یا لیمویی دارد اگر رنگ آن تیره بشد نشان دهنده مانده بودن آن در مدت طولانی است. این ماده مغذی دارای بو ترش و سوزنده و طعم آن ترش و شیرین است.

حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد این ژل از آب تولید می شود.حدود ۱۷تا ۴۵ درصد (وزن خشک) شامل پروتئین ها، کربوهیدرات ها، ویتامینها و عناصر معدنی اجزا اصلی این ماده را تشکیل می دهند.

این ماده مقوی سرشار از پتاسیم، فسفر، گوگرد، کلسیم، منگنز، روی و آهن، ریبوفلاوین (B2)، بیوتین (B7)، نیاسین (B3)، تیامین (B1) و اسید فولیک (B9) ، فروکتوز و گلوکر می باشد.

  • کربوهیدرات‌ها و عناصر معدنی در ژل رویال

از قند‌های اصلی در ژل می‌توان به فروکتوز، گلوکوز و ساکاروز اشاره کرد. همچنین از جمله عناصر معدنی موجود در این ماده می‌توان پتاسیم، فسفر، گوگرد، کلسیم، منگنز، روی و آهن را نام برد.


برچسب ها :

نظر خود را بنویسید