مگ آیفوم: خواص درمانی سیاه دانه و روغن آن . سیاه دانه چه خواصی برای بدن دارد ؟ آیا سیه دانه برای زنان شیرده مناسب است ؟
سیاه دانه نام رایج دانه های گیاه Nigella sativa است که در جنوب اروپا، خاورمیانه و جنوب غربی آسیا رشد می کند. همچنین به عنوان نیژلا، زیره سیاه، گل رازیانه، سس سیاه و گشنیز رومی شناخته می شود.
- سیاه دانه منبع خوبی برای موارد زیر است
کلسیم
اهن
فلز روی
مس
تیامین
نیاسین
فسفر
اسید فولیک
فواید دارویی سیاه دانه عمدتا به دلیل ترکیب اصلی آن به نام تیموکینون است که دارای خواص آنتی اکسیدانی، ضد التهابی و سایر درمان هایی است که بدن را از آسیب سلولی و بیماری های مزمن محافظت می کند.
در مطالعات بالینی ثابت شده است که سیاه دانه التهاب را کاهش داده و عضلات صاف را شل می کند و علائم افراد مبتلا به آسم را کاهش می دهد.
همراه با خواص آنتی اکسیدانی آن، این اثرات به جلوگیری از اختلالات گوارشی و تسکین علائم مرتبط کمک می کند.
سیاه دانه حتی ممکن است به التهاب عصبی یا التهاب بافت مغزی کمک کند، که ممکن است در ایجاد بیماری هایی مانند آلزایمر و پارکینسون نقش داشته باشد. تا کنون، تحقیقات فقط روی حیوانات انجام شده است، بنابراین مطالعات بیشتری برای تأیید این مزیت بالقوه در انسان مورد نیاز است.
خواص درمانی سیاه دانه و روغن آن
روغن سیاه دانه از این دانه ها استخراج می شود. هم روغن و هم دانه ها ، که می توانند به صورت خام یا کمی برشته مصرف شوند ، مدتهاست به عنوان گیاه دارویی مورد استفاده قرار می گیرد. حتی در احادیث منقول از پیامبر اکرم و انجیل مقدس یهودی-مسیحی آمده است.
روغن سیاه دانه را می توان به صورت موضعی استفاده کرد. مطالعات مقیاس کوچک، اثرات مثبتی را برای اگزما، پسوریازیس و آکنه نشان داده است. با این حال، تحقیقات بیشتری برای ارزیابی مزایا و عوارض احتمالی استفاده از سیاه دانه و روغن سیاه دانه مورد نیاز است.
- اقدامات احتیاطی و هشدارها
بارداری و شیردهی: به نظر می رسد سیاه دانه در مقادیر غذایی در دوران بارداری بی خطر است. اما مصرف مقادیر بیشتر دارویی به احتمال زیاد ناامن است. سیاه دانه می تواند انقباض رحم را کند یا متوقف کند.
اطلاعات زیادی در مورد ایمنی استفاده از سیاه دانه در دوران شیردهی وجود ندارد. بنابراین بهتر است سیاه دانه مصرف نکنید.
کودکان: روغن سیاه دانه برای کودکان در صورت کوتاه مدت و در مقادیر توصیه شده احتمالاً ایمن است.
اختلالات خونریزی: سیاه دانه ممکن است لخته شدن خون را کند کرده و خطر خونریزی را افزایش دهد. از نظر تئوری سیاه دانه ممکن است اختلالات خونریزی را بدتر کند.
خواص درمانی سیاه دانه و روغن آن
دیابت: سیاه دانه ممکن است سطح قند خون را در برخی افراد کاهش دهد. مراقب علائم کاهش قند خون (هیپوگلیسمی) باشید و در صورت ابتلا به دیابت و استفاده از سیاه دانه قند خون خود را با دقت کنترل کنید.
میزان مصرف سیاهدانه به عوامل مختلفی مانند سن فرد ، سلامتی و چندین بیماری دیگر بستگی دارد. در حال حاضر اطلاعات علمی کافی برای تعیین محدوده مناسب دوزهای سیاه دانه وجود ندارد. به خاطر داشته باشید که محصولات طبیعی همیشه لزوماً بی خطر نیستند و دوزهای مصرف می توانند مهم باشند.
خواص درمانی سیاه دانه و روغن آن
- نحوه مصرف :
روغن سیاه دانه را با عسل مخلوط کنید. یک قاشق چای خوری روغن سیاه دانه را اندازه بگیرید و آن را با یک قاشق چای خوری عسل خام مخلوط کنید. همچنین می توانید یک قاشق چایخوری پودر سیاه دانه خرد شده را به مخلوط اضافه کنید.
آب سیاه دانه درست کنید. اگر نمی خواهید دانه ها را خرد کنید اما می خواهید آنها را گرم کرده و مصرف کنید ، به جوشاندن آنها در آب توجه کنید. مقدار کمی آب را با یک قاشق چایخوری سیاه دانه بجوشانید. پس از جوش آمدن ، اجازه دهید حدود پنج دقیقه بجوشد. سپس داخل لیوان بریزید و مصرف نمایید.
سیاه دانه ها را به غذا اضافه کنید. بعد از اینکه دانه ها را گرم و خرد کردید ، می توانید دانه های آسیاب شده را در هر غذایی مصرف کنید. یک قاشق چایخوری را در نان ، بلغور جو دوسر ، اسموتی یا هر چیز دیگری که می خورید می توانید اضافه نمایید.
منابع: webmd.com
نظر خود را بنویسید