X
11 می

آیفوم مگ : از کارت گرافیک  برای نمایش تصاویر در مانیتور استفاده می شود. کارت گرافیک یا GPU قطعه ای مستقل است که وظیفه ی تفسیر و رندر کردن داده ها، تصاویر، ویدئو ها و تبدیل آنها به سیگنال های قابل درک برای مانیتور را دارد.

کارت گرافیک یا GPU چیست؟

GPU یا واحد پردازنده گرافیکی (Graphics Processing Unit) تراشه ای است که روی کارت گرافیک قرار دارد و وظیفه پردازش تصاویر را به عهده دارد. کارت گرافیک اطلاعات را برای پردازش تصویر ترجمه نموده و خروجی را نمایش می دهد.

کارت گرافیک ها تصاویر سه بعدی، رنگ ها  را با کیفیت بالا نمایش می دهد.

کارت گرافیک برای افرادی که کار های پردازش تصویر، طراحی، ادیت فیلم انجام می دهند و یا گیمر ها بسیار مهم است و لازم است در خرید آن دقت لازم را داشته باشند.

کارت گرافیک یا GPU چیست؟

انواع کارت گرافیک ها

  • کارت گرافیک آنبرد یا Integrated
  • کارت گرافیک اکسترنال یا eGPU
  • کارت گرافیک مجزا
مطلب پیشنهادی  چند روش کابردی اشتراک اینترنت موبایل به لپ تاپ

  • کارت گرافیک آنبرد

این نوع کارت گرافیک به صورت تراشه ای جداگانه روی مادربرد نصب است و CPU نقشی در ارائه و پردازش تصاویر ندارد. این مدل از کارت گرافیک ها دارای عملکرد ضعیفی هستند و اما برای کار های روزانه مناسب می باشند.

این نوع کارت گرافیک ها ارزان هستند و قابل ارتقا نمی باشند.

  • کارت گرافیک مجزا

به افرادی که کار ادیت ویدئو و یا گیمینگ انجام می دهند پیشنهاد می کنم از یک کارت گرافیک مجزا استفاده کنند.

این مدل از کارت گرافیک ها به صورت مجزا روی مادربرد نصب می شوند. قدرت این مدل از کارت گرافیک ها بسیار بالا است و کار پردازش تصویر را به سرعت انجام می دهند. به لحاظ هزینه این مدل کارت گرافیک ها گران تر هستند.

اگر گیمر هستین و یا کار گرافیکی انجام می دهید پیشنهاد می کنم مقاله انتخاب بهترین کارت گرافیک را مطالعه کنید.

  • eGPU
مطلب پیشنهادی  پنهان کردن وضعیت آنلاین در اینستاگرام و خواندن پیام ها بدون سین شدن!

eGPU ها می توان از طریق پورت‌های Thunderbolt 3 یا USB-C به لپ‌تاپ وصل کنید و عمل پردازش تصویر را برایتان انجام می دهند. به لحاظ عملکرد این نوع کارت گرافیک های نسبت به کارت گرافیک های مجزا از عملکرد پایین تری بهرمند هستند.

رم‌های ویدیویی مجتمع با کارت های گرافیک (VRAM)

رم‌های کارت گرافیک بسیار شبیه به رم اصلی مادربرد است با این تفاوت که VRAM مختص کارت گرافیک است و داده‌های گرافیکی را ذخیره می کند. ظرفیت حافظه‌ی کارت‌های گرافیکی مدرن از ۱ تا ۲۴ گیگابایت متغیر است. بیشتر ظرفیت این حافظه برای رزولوشن مورد استفاده قرار می گیرد.

 

سرعت کلاک VRAM

مشخص فوق نمایانگر سرعت پاسخ گویی حافظه RAM کارت گرافیک است. یعنی VRAM با چه سرعتی داده های گرافیکی را ذخیره و با چه سرعتی پردازش می کند. حافظه ی VRAM را با مگاهرتز نشان می دهند “MHZ”


برچسب ها :

نظر خود را بنویسید