مگ آیفوم: آیا با تزریق واکسن کرونا ناقل ویروس کوید 19 می شویم یا نه؟ | انتخاب اینکه چه نوع واکسنی بزتیم؟ واکسن ها چه عوارضی دارند بسیار مهم است. همراه ما باشید تا شما را با عوارض واکسن کرونا بعد از تزریق آشنا کنیم.
ویروس کرونا مدت هاست که در بین ما روزگار خود را سپری می کند و همچنان قصد رفتن ندارد. رعایت پروتکل های بهداشتی یکی از راهکار های مهم جهت مقابله با این ویروس شناخته شده است اما علی رغم آگاهی عموم مردم به این پروتکل ها، متاسفانه زندگی با این ویروس برای عده ای از افراد کاملا عادی شده است و نیاز به راهکارهای دیگری جهت کاهش و حتی نابودی این ویروس می باشد. که از جمله مهمترین اقداماتی که در ماه های اخیر گستردگی فراوانی پیدا کرده است انجام واکسیناسیون برای سنین مختلف می باشد. باتوجه به اینکه برخی از واکسن ها مانند سینوفارم ویروس غیرفعال کووید-۱۹ می باشند این موضوع بین عموم مردم مطرح شده است که افرادی که واکسیناسیون انجام میدهند ناقل ویروس هستند.
آیا با تزریق واکسن کرونا ناقل ویروس کوید 19 می شویم یا نه؟
- واکسن کرونا چیست ؟
این یک دیدگاه غیرکارشناسی می باشد. باید بدانیم که واکسن زدن (واکسن شامل ویروس کشته یا ضعیف شده می باشد) با آلوده شدن به ویروس کاملا متفاوت می باشد. این نوع واکسن ها مانند یک نوع پادتن سیستم ایمنی بدن را با ویروس مواجه می کند. بدین صورت که بدن پس از مدتی نسبت به این ویروس مقداری ایمنی پیدا می کند اما باتوجه به ویژگی های زیستی این ویروس نیاز به دوز دوم جهت افزایش ایمنی می باشد.
با تزریق واکسن علائمی از قبیل تب، تنگی نفس، بیحالی و درد ممکن است بروز پیدا کند که کاملا طبیعی است و جای هیچ گونه نگرانی نمیباشد و دلیلی بر ناقل بودن نمی باشد.
قبل از تزریق واکسن سوابق پزشکی و داشتن حساسیت را به مسئولین مربوطه اطلاع رسانی کنید، پس از تایید پزشک اقدام به دریافت واکسن نمایید.
-
علت ابتلا به کوید 19 بعد از تزریق واکسن چیست؟
معمولا قبل از تزریق واکسن تست کرونا صورت نمی پذیرد و بنابراین ممکن است فرد به تازگی درگیر ویروس کرونا شده باشد ولی بدلیل عدم وجود علائم نسبت به تزریق واکسن اقدام نموده و بعد از آن احتمال بیمار شدن دارد. در این حالت فرد بدلیل درگیری با ویروس کرونا قبل از تزریق واکسن مبتلا شده است و بدلیل اینکه بلافاصله پس از تزریق واکسن بدن ایمن نمی گردد بنابراین مشاهده می شود برخی افراد پس از دریافت واکسن مبتلا به کرونا شده اند و به اشتباه دلیل ابتلای خود را واکسن تزریق شده می دانند. در این حالت فرد نه تنها ممکن است خودش علائم بیماری را نشان دهد بلکه ناقل نیز خواهد بود و باید مراقبت های بهداشتی را پس از تزریق واکسن جدی گرفته و در صورت عدم بهبود پس از تزریق واکسن، احتمال را بر مبتلا شدن خود گذاشته و حداقل 2 هفته قرنطینه و تحت مراقبت پزشکی باشد.
مقاومت پیدا کردن نسبت به ویروس معمولا ده روز تا دو هفته پس از دوز دوم قطعی تر می شود. البته اگر بعد از دوز دوم نیز فرد به کرونا مبتلا گردد معمولا علائم نسبتا خفیفی مشاهده می شود.
در انتها باید این مطلب را تاکید کرد که باتوجه به غیر قابل پیش بینی بودن این ویروس حتی پس از تزریق دوز دوم واکسن مراقبت های بهداشتی را باید رعایت گردد.
نظر خود را بنویسید