X
30 بهمن

طَبَس مرکز شهرستان طبس، شهری کویری در غرب استان خراسان جنوبی ایران است. این شهر پیشتر جزئی از استان یزد بود که در سال ۱۳۹۱ به استان خراسان جنوبی ملحق شد.پیش از سال ۱۳۸۰ طبس جزئی از استان خراسان بزرگ بود.


آب و هوای این استان بیابانی است. در شرق شهر طبس رشته‌کوه بلندی به نام رشته‌کوه شتری قرار گرفته است. شهرستان طبس ۵۵ هزار و ۴۶۰ کیلومتر مربع مساحت دارد. همچنین فاصله این شهرستان با مشهد ۵۴۰ کیلومتر و با بیرجند ۲۷۰ کیلومتر است.
معادن غنی زغال‌سنگ این شهرستان حاکی از وجود جنگل‌های انبوه و دریاچه‌های بزرگ در گذشته‌های دور در این منطقه می‌باشد. این معادن، طبس را در ردیف یکی از غنی‌ترین مناطق کشور به لحاظ ثروت ملی قرار داده‌است.

البته زلزله طبس حدود ۳۰٬۰۰۰ تا ۵۰٬۰۰۰ کشته داشته که بزرگ‌ترین زمین‌لرزهٔ ایران بوده‌است و این شهر بسیاری از جمعیت خود را در زلزله از دست داده‌است.

مکان های دیدنی شهر طبس | سوغاتی شهر طبس

سوغاتی طبس
عصارهٔ علف هیزه، عصارهٔ آویشن، عصارهٔ کلپوره، روورکرده، قطاب، باقلوا، نان چایی، نان نخود و مرباهای بهار نارنج، پوست پرتقال؛ بالنگ؛ پوست پسته؛ نارنجوک و عرقیات گیاهان کوهی و محلی و سبزیجات معطر از سوغات طبس می‌باشد.

شیرینی روورکرده طبسی

شیرینی روورکرده طبسی

سینی‌های مسی که عمدتاً با طرح نخل و پلیکان و طرح‌های ظریف و مینیاتوری است، گلیم و فرش طبس در طرح‌های لچک ترنج، جوشقان، محرابی، دسته گلی، گنبدی، کف ساده، قاب قابی درختی، افشان و خشتی بافته می‌شود و بافته‌های حصیری از برگ‌های نخل؛ از دیگر صنایع دستی و سوغات طبس محسوب می‌شود.

مطلب پیشنهادی  ماجرا بینا شدن مهمان عصر جدید بود که دروغ از آب درآمد | گناه را گردن مادر انداختند!

طبس به عنوان شهری مذهبی- توریستی سالانه گردشگران زیادی را از سراسر ایران به سوی خود جذب می کند. به شهر طبس لقب عروس شهرهای کویری ایران را داده اند.

جاذبه های توریستی

این شهر به واسطه حضور بارگاه ملکوتی برادر امام رضا (ع)،حضرت حسین ابن موسی الکاظم (ع) به عنوان چهارمین شهر زیارتی ایران شناخته می شود.

امامزاده حسین ابن موسی الکاظم (ع)، کال جنی، ازمیغان، آبگرم معدنی مرتضی علی، روستای خرو، ارگ تاریخی طبس، باغ گلشن و… از مهم ترین اماکن دیدنی این شهر است.

امامزاده حسین ابن موسی الکاظم (ع)

یکی از اماکن متبرکه و تاریخی در طبس، آستان امام‌زاده حسین بن موسی الکاظم (ع) است که در میان مردم این شهر، جایگاهی ویژه دارد. ایشان فرزند امام موسی کاظم (ع) و برادر امام رضا (ع) می باشند.

امکانات خدماتی و رفاهی مناسب این مکان مقدس سبب شده مسافران زیادی در این مکان توقف داشته و در کنار زیارت بارگاه امامزاده حسین ابن موسی الکاظم (ع) به استراحت بپردازند.
نام این بنا در سال ۱۳۱۸ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است. متاسفانه بنای اصلی این بقعه متبرکه در زلزله سال ۱۳۵۷ به صورت کلی ویران شد و پس از آن، آستان قدس رضوی آن را بازسازی کرد.

مطلب پیشنهادی  بیوگرافی بازیگران سریال بی نشان + زمان پخش دقیق آن

مکان های دیدنی شهر طبس | سوغاتی شهر طبس

باغ گلشن

باغ گلشن نمونه‌ای از یادگارهای به‌جامانده از دوره زندیه و از معروف‌ترین جاهای دیدنی استان خراسان جنوبی است . این باغ پوشش گیاهی متنوعی دارد که در منطقه‌ای کویری کمی عجیب به نظر می‌رسد؛ به‌خصوص که از گیاهان سردسیر تا گرمسیر در آن به چشم می‌خورد. باغ گلشن طبس به‌دلیل قرارگیری در خیابان تاریخی گلشن، به این نام مشهور شده است

آبگرم معدنی مرتضی علی

چشمه مرتضی علی در شرق شهرستان طبس قرار دارد و شامل مجموعه‌ای از چندین چشمه است که از دامنه‌های جنوبی کوه کش سیاه به‌سمت غرب جریان دارد. این چشمه یکی از معروف‌ترین جاهای دیدنی طبس است که به‌دلیل خاصیت درمانی‌اش، طرفداران زیادی بین دارد. وجود چشمه‌های آب گرم و سردی که به موازات هم در یک دره قرار گرفته‌اند، پدیده‌ای اعجاب‌انگیز خلق کرده است. جالب‌تر اینکه بلندترین سد قوسی جهان در انتهای مسیر چشمه مرتضی علی واقع شده که همین موضوع بر شهرت آن افزوده است. قبرهای بسیار قدیمی در دیواره‌های این تنگه مربوط به زمان زرتشتیان است.


برچسب ها :

نظر خود را بنویسید