X
25 جولای

مگ آیفوم : کیمیا علیزاده زنوزی در خانواده‌ای آذری در تاریخ : ۱۹ تیر ۱۳۷۷ در کرج به دنیا آمده است. او تکواندوکار زن ایرانی است. وی در بازی‌های المپیک ریو ۲۰۱۶ در کلاس وزن ۵۷ کیلوگرم زنان برنده مدال برنز شد. وی نخستین و تنها زن ایرانی است که در تاریخ ورزش ایران در بازی‌های المپیک، برنده مدال شده‌است. و با هجده سال سن، جوان‌ترین مدال‌آور تاریخ ایران در دوره‌های المپیک است. پیش از او ناصر گیوه‌چی در المپیک هلسینکی ۱۹۵۲ کم‌سن‌ترین مدال‌آور ایران با ۱۹ سال سن بود.

کیمیا علیزاده

بیوگرافی کیمیا علیزاده تکواندوکار ایرانی و همسرش + تصاویر خصوصی

کیمیا علیزاده

روابط عاطفی و خانواده

مادر کیمیا علیزده اهل استان اردبیل و پدرش نیز اهل شهر زنوز شهرستان مرند است. کیمیا فرزند بزرگ خانواده است و یک برادر کوچکتر از خود دارد. وی بیشترین سهم موفقیت خود در این رشته ورزشی را خانواده و پدر و مادرش عنوان کرده است. کیمیا علیزاده در ۳۱ مرداد ۱۳۹۷ با حامد معدنچی، والیبالیست پیشین، ازدواج کرد.

پرچمداری بازی های آسیایی

علیزاده در تیر ۱۳۹۷ به عنوان پرچمدار کاروان ایران در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ انتخاب شد. اما به دلیل مصدومیت از حضور در بازی‌ها کناره‌گیری کرد. پس از این اتفاق، الهه احمدی تیرانداز ایرانی به عنوان پرچمدار کاروان ایران، جایگزین کیمیا علیزاده شد. در مهر ۱۳۹۸ بی‌بی‌سی، علیزاده را به‌عنوان یکی از ۱۰۰ زن الهام‌بخش و تأثیرگذار سال ۲۰۱۹ برگزید.

در ۱۸ دی ۱۳۹۸ برخی خبرگزاری‌ها از بازنگشتن وی از سفر به کشور هلند خبر داده، گفتند که وی در بازی‌های المپیک تابستانی ۲۰۲۰ توکیو ژاپن با پرچم کشور هلند بر روی شیاپ چانگ خواهد رفت. بنابر گزارش خبرگزاری رویترز، کیمیا علیزاده تابستان ۲۰۲۱ زیر پرچم سفید و یکی از اعضای تیم پناهندگان المپیک در مسابقات تکواندو شرکت می‌کند. او در نخستین واکنش به وضعیت خود در ایران در پیامی اینستاگرامی نوشت: «من یکی از میلیون‌ها زن سرکوب شده در ایرانم که سال‌هاست هر طور خواستند بازی‌ام دادند.»

بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴

کیمیا علیزاده در سن نوجوانی به نام «پدیدهٔ تکواندو» شناخته می‌شد و مربیان تیم ملی ایران روی مدال‌آوری او در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴ حساب کرده بودند. از علیزاده که آن موقع در وزن منهای ۶۲ کیلوگرم رقابت می‌کرد به عنوان یکی از طلایی‌های کاروان ورزشی ایران یاد می‌شد. او برای حضور در بازی‌های آسیایی ۲۰۱۴ به کره‌جنوبی سفر کرد اما به دلیل سن کم و نداشتن کمینه سن قانونی برای حضور در بازی‌ها که ۱۷ سال بود از حضور در بازی‌ها محروم شد. فدراسیون تکواندو نسبت به این موضوع شکایت کرد اما مسئولان برگزاری مسابقات نپذیرفتند تا تغییرات در قوانین تکواندو علیزاده را از حضور در رقابت‌های اینچئون ۲۰۱۴ بازدارد.
قهرمانی جهان ۲۰۱۵ علیزاده در مسابقات جهانی تکواندو ۲۰۱۵ مدال برنز مسابقات را در وزن ۵۷ کیلوگرم بدست آورد که در تاریخ تکواندوی بانوان ایران بی‌سابقه بود.

جایزه بزرگ جهانی ۲۰۱۵

علیزاده در سال ۲۰۱۵ و در یکی از مراحل جایزه بزرگ جهانی تکواندو ۲۰۱۵ در مسکو توانست مدال طلا وزن ۵۷ کیلوگرم را با برتری مقابل همه رقیبان‌اش به‌دست بیاورد. وی هوانگ از چین تایپه، ریچل بوت از بریتانیا، جیوم لی از کره جنوبی، مارتینا زوبسیک از بلژیک، و جایده جونز بریتانیایی در دیدار پایانی، مغلوب علیزاده شدند.

مطلب پیشنهادی  بیوگرافی پریناز ایزدیار بازیگر نقش جیران | بازیگر نقش جیران کیست ؟ + تصاویر

ماجرای مهاجرت

در ۱۸ دی ۱۳۹۸ برخی خبرگزاری‌ها از بازنگشتن وی از سفر به کشور هلند خبر داده، گفتند که وی در بازی‌های المپیک تابستانی ۲۰۲۰ توکیو، با پرچم کشور هلند بر روی شیاپ چانگ خواهد رفت. سه روز بعد همزمان با اعتراف سپاه پاسداران به سرنگونی پرواز ۷۵۲، کیمیا علیزاده با انتشار یک پست در حساب کاربری خود در اینستاگرام در مورد وضعیت خود در ایران و مهاجرت‌اش به خارج توضیح داد.

دارندهٔ سه مدال جهان و المپیک در این بیانیه از وضعیت خود در ایران ابراز ناراحتی کرد و خود را «یکی از میلیون‌ها زن سرکوب‌شدهٔ ایرانی» دانست و گفت که مقامات جمهوری اسلامی از موفقیت او به عنوان ابزاری تبلیغاتی استفاده کرده‌اند. کیمیا علیزاده در این نوشته به اظهارات عبدالله جوادی آملی از مراجع تقلید واکنش نشان داد که در درس تفسیر قرآن، در واکنش به موفقیت زنان رزمی‌کار ایرانی گفته بود: «فضیلت زن در این نیست که زن و دختر ما برود پایش را دراز کند و یک کسی را بزند و برای ما مدال بیاورد، فأین تذهبون، به کجا می‌رویم.»

کیمیا علیزاده خطاب به مردم ایران گفت: «چون نمی‌خواستم از پله‌های ترقی با نشستن پای سفره فریب، ریا و فساد بالا بروم، به همین خاطر رنج دوری از وطن را به جان خریدم.» علیزاده در این بیانیه به صحبت‌های هادی ساعی، قهرمان پیشین تکواندوی ایران نیز واکنش نشان داد و او را مردسالار و زن‌ستیز دانست و گفت که مهاجرت کرده تا مانند هادی ساعی نباشد، وی ادامه داد که من یک انسان هستم و می‌خواهم در همین مدار باقی‌بمانم و خواهان یک زندگی شاد و سالم با امنیت هستم.

مطلب پیشنهادی  بیوگرافی روزبه اختری بازیگر سریال موج اول + همسرش | عکس های شخصی

هادی ساعی با انتقاد از مهاجرت کیمیا علیزاده، به خبرگزاری تسنیم گفته بود: «نمی‌دانم چرا یک مرتبه یادشان می‌آید مهاجرت کنند و لذت آنجا بیشتر از عزت ایران برایشان اهمیت دارد. به نظر من پناهندگی یک ذلت بزرگ برای هر شخص و آدمی است». کیمیا علیزاده در مسابقات کسب سهمیه المپیک اروپا نتوانسته سهمیه حضور در المپیک توکیو ۲۰۲۰ را کسب کند، اما با مجوز بورسیه کمیته ملی المپیک (IOC) می‌تواند زیر پرچم تیم پناهجویان المپیک به میدان برود.

در ۲۰ بهمن ۱۳۹۹ دولت آلمان درخواست پناهندگی کیمیا علیزاده را پذیرفت و از آن زمان هنوز موفقیتی بدست نیاورده و در مسابقات قهرمانی اروپا حذف شد.

عنواین کسب شده توسط این ورزشکار

۲۰۱۴ » مدال طلای قهرمانی جهان تایپه
۲۰۱۴ » مدال طلای مسابقات آزاد کره
۲۰۱۴ » مدال طلای المپیک تابستانی جوانان
۲۰۱۴ » مدال طلای بازی‌ها آزاد ترکیه آنتالیا
۲۰۱۵ » مدال طلای مسابقات جام فجر تهران
۲۰۱۵ » مدال نقره مسابقات آزاد هلند آیندهوون
۲۰۱۵ » مدال برنز قهرمانی جهان
۲۰۱۵ » مدال برنز قهرمانی جهان مسکو
۲۰۱۶ » مدال طلای انتخابی المپیک
۲۰۱۶ » مدال طلای یونان گسترش
۲۰۱۶ » مدال برنز المپیک ۲۰۱۶ ریو ریو دو ژانیرو
۲۰۱۷ » مدال نقره قهرمانی جهان
۲۰۱۸ » مدال برنز قهرمانی آسیا

تصاویری از کیمیا علیزاده

کیمیا علیزاده

کیمیا علیزاده

عکس های کیمیا علیزاده

کیمیا علیزاده

بیوگرافی کیمیا علیزاده تکواندوکار ایرانی و همسرش + تصاویر خصوصی

کیمیا علیزاده

عکس کیمیا علیزاده و همسرش

کیمیا علیزاده

کیمیا علیزاده

کیمیا علیزاده

بیوگرافی کیمیا علیزاده تکواندوکار ایرانی و همسرش + تصاویر خصوصی

کیمیا علیزاده

تصویر جدید کیمیا علیزاده در آلمان

کیمیا علیزاده

کیمیا علیزاده

کیمیا علیزاده

کیمیا علیازده قبل از مهاجرت

کیمیا علیزاده

کیمیا علیزاده

کیمیا علیزاده

کیمیا علیزاده در آلمان

کیمیا علیزاده

اینستاگرام کیمیا علیزاده

کیمیا علیزاده

کیمیا علیزاده و برادرش


برچسب ها :

نظر خود را بنویسید